Skadelig kosmetikk

Deodorant er noe vi bruker like ofte som vi pusser tenner. I armhulene har vi ekstra tynn hud, noe som gjør at produkter absorberes raskere og bedre inn kroppen vår gjennom huden. Reguleringen rundt ingredienser i kosmetikk er ikke av den beste kvaliteten, og derfor bør vi være kritiske og gode til å selvregulere.

De fleste deodoranter på markedet i dag inneholder aluminium, et tungmetall som fungerer som en svettehemmer. Problemet med aluminium, og på så tynn hud som i armhulene, er at det absorberes inn i blodet vårt. Aluminium blir koblet til økt risiko for blant annet kreft, og selv om det er skadelig kun ved høye doser etter hva jeg har fått med meg, er det absolutt best å være på den sikre siden.

Det skal sies at Mattilsynet har advart mot deodoranter med aluminium, men det er fortsatt lovlig og selges omtrent overalt du finner kosmetikk. Artikkelen hos Mattilsynet finner du her.

Heldigvis finnes det naturlige svettehemmere og deodoranter som er trygge å bruke. Vær obs på at det er en overgangsfase hvis du bruker deodoranter med aluminium til vanlig, og du vil sannsynligvis tenke at det ikke fungerer. Hold ut, det fungerer like bra! Du må bare gi det litt tid, være litt svett og til slutt er du konvertert til en trygg deodorantbruker. Det tar som regel en uke.

Denne bruker jeg, klikk her for å komme til produktet. Denne siden har jeg brukt i ti år og er helt fantastisk. Er du ny kunde får du 5-10% avslag på første ordre med koden RMR868

Her finner du trygge deodoranter fra norske nettbutikker:

Missorganic

Greenspirit

Her kan du lese mer om aluminium i deodoranter og hvorfor det bør unngås. På apoteket har de også noe utvalg av trygge deodoranter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: